Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 13. 07:27, kedd | Belföld
Forrás: police.hu

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

A betörő házáig vitte kollégáját a rendőrkutya

Nyomkövető szolgálati kutya segítette a baktalórántházi rendőrök munkáját.

Az egyik baktalórántházi vegyesboltból kapott bejelentést a rendőrség február 9-én, mely szerint hajnalban ismeretlen tettes betörte az üzlet hátsó bejárati ajtaját és a helyiségből eltulajdonította a pénztárgép kazettáját, a benne lévő több tízezer forint készpénzzel. Az Ice hívónévre hallgató, németjuhász fajtájú nyomkövető szolgálati kutya, a bolttól egészen a feltételezett elkövető baktalórántházi lakóhelyéhez vezette a rendőröket.

A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható M. M. 19 éves helybeli lakost a rendőrök a bejelentést követő néhány órán belül elfogták, a rendőrőrsre előállították és bűnügyi őrizetbe vették. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított két másik üzlethelyiségbe is betört február 9-én Baktalórántházán. Az egyik helyről szintén elvitte a kasszát, a másik üzletből pedig üres kézzel távozott ugyan, de a rongálással jelentős anyagi kárt okozott. A baktalórántházi rendőrök a férfit lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek - az illetékes ügyészség felé - előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket