Városlista
2024. szeptember 18, szerda - Diána

Hírek

2024. Szeptember 02. 07:50, hétfő | Sport
Forrás: MTI

Labdarúgó NB I - A címvédő Ferencváros nehezen, de legyőzte az újonc Nyíregyházát

Labdarúgó NB I - A címvédő Ferencváros nehezen, de legyőzte az újonc Nyíregyházát

A címvédő Ferencváros házigazdaként 2-1-re legyőzte az újonc Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A zöld-fehérek négy találkozóval a hátuk mögött százszázalékosak, ezzel pedig a tabella élére ugrottak az OTP Bank Ligában.

------------------------------------------

OTP Bank Liga, 6. forduló:

Ferencvárosi TC-Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)

Groupama Aréna, 8175 néző, v.: Csonka

gólszerzők: Gartenmann (18.), Varga B. (59., 11-esből), illetve Kovácsréti (65.)

sárga lap: Botka (37.), Dibusz (79.), Zachariassen (81.), illetve Keita (29.), Alaxai (32.), Kovácsréti (34.), Baki (84.), Jokic (84.)

Ferencvárosi TC:

Dibusz - Botka (Makreckis, 73.), Gartenmann, Raul Gustavo, Civic - Maiga (Pappoe, 73.), Ben Romdhane (Traoré, 62.) - Kady, Zachariassen, Gruber (Bassey, 89.) - Varga B. (Kehinde, 62.)

Nyíregyháza Spartacus:

Bese Bal. - Baki, Alaxai, Jokic, Nagy B. - Navrátil, Keita (Leoni, 70.), Kesztyűs - Gresó (Babic, 70.), Eppel (Beke, 62.), Kovácsréti (Pinte, 81.)

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, amely egy remek szögletkombinációnak köszönhetően a zöld-fehérben debütáló Gartenmann góljával már a 18. percben megszerezte a vezetést. A hazaiak jelentős fölényben futballoztak sokáig, a Nyíregyháza játéka azonban a szünetet megelőző tíz percben megélénkült és több veszélyes lehetősége is volt, Dibusznak egyszer hatalmas bravúrt is be kellett mutatnia.

A térfélcserét követően újra a válogatott kapusnak köszönhetően őrizte meg kapott gól nélküli mérlegét a bajnokcsapat, amely nem sokkal később egy kezezésért megítélt büntetővel, a legutóbbi két szezon gólkirálya, Varga Barnabásnak az idénybeli első góljával megduplázta előnyét. Hat perccel később megszakadt az FTC nagy sorozata, Kovácsréti találatát egy óriási hazai védelmi hiba előzte meg.

A góltól új erőre kapott a Nyíregyháza és több veszélyes akciót is vezetett, az utolsó percekig benne volt a meccsben, hogy egyenlítenek a vendégek, de az eredmény végül nem változott, az FTC "izzadtságszagú" győzelmet aratott, a hazai szurkolók egy része fütyült is a lefújást követően.

Címkék: ferencváros, nb1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 07:45, szerda | Sport

Szoboszlai gól Milánóban - Videó

A Liverpool 3:1 arányban győzött a Bajnokok Ligájában.

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Sport

Arne Slot elégedett Szoboszlaival, de gólokat vár tőle

Arne Slot, a Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője elégedett Szoboszlai Dominik teljesítményével, ugyanakkor gólokat vár a magyar válogatott csapatkapitányától.

2024. Szeptember 14. 08:43, szombat | Sport

Sallai Roland a Galatasarayban folytatja pályafutását

Sallai Roland a török élvonalbeli Galatasaray labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását.

2024. Szeptember 13. 20:21, péntek | Sport

Kronome Ákos: Összességében elégedettek lehetünk, megnyertük a kategóriánkat!

Hét ralipáros vágott neki a P12-es kategóriába a II. WHB Győr Ralinak. A Kronome - Pásztor rallyduó az ORC P12-es kategória első helyén ért célba.